Waag jij je aan een buitenaards avontuur?

Tussen 23 maart en 16 oktober willen we de afstand van 384.450 km naar de maan overbruggen. Loop jij mee kanker de wereld uit?

Kom op tegen Kanker lanceert op 23 maart zijn nieuwe campagne “Loop naar de maan”, waarbij de organisatie sportievelingen uitdaagt om samen de totale afstand tussen de aarde en de maan, zo’n 384.450 kilometer, al lopend te overbruggen. Deelnemers kunnen zich direct registreren.

Registeren kan op www.loopnaardemaan.be  Vanaf j.l.23 maart, is de campagne van start gegaan en kunnen de deelnemers zich laten sponsoren voor elke gelopen kilometer. Deze moeten ze registreren via de loop-apps Start 2 Run, Nike+, Runkeeper of Strava.

Peter en meters van de campagne zijn Bart De Pauw, Tine Embrechts en Saartje Vandendriessche. “Voor mij is het ideaal om mijn sport te combineren met de strijd tegen kanker”, zegt Vandendriessche. “En dat is waar dit initiatief nu net om draait.”

De opbrengst van “Loop naar de maan” gaat naar klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen. De campagne sluit feestelijk af op 16 oktober, ook bij volle maan, met een exclusief slotevenement voor alle deelnemers die minstens 200 euro hebben ingezameld.

Menu