Decca sportkleding gaat de samenwerking aan met het  “Leopard Development Team” dat ondersteuning zal bieden aan veelbelovende jonge atleten. Leopard DT is de talenten opleidingsploeg van “Radio Shack Leopard`s World Tour team” . Ze werken onafhankelijk sinds 2014 en hebben een heel sterke relatie met de “Luxembourg Cycling Association” om de ontwikkeling van de Luxemburgse wielersport te bevorderen. De renners gaan dit seizoen rijden met de Decca Pro-lijn fietskleding, ze gaan voor de hoogste kwaliteit.

Het team staat onder leiding van Markus Zingen, die een licentie bezit als sportdirecteur en trainer. Hij werkt voor Leopard sinds het prille begin in 2011. Zijn bijzondere rechterhand is Tom Flammang, die eveneens fungeert als sportdirecteur. Als voormalig profwielrenner in het Cofidis team, is Flammang bereid om zijn rijke ervaring te delen met de jonge renners: “Wij willen onze atleten in staat stellen hun dromen waar te maken om ware sportmannen te worden. Daarom proberen wij onze ervaringen en kennis over de professionele wielersport door te geven om zich te kunnen voorbereiden op hun toekomstige loopbaan. ”

Het team bestaat hoofdzakelijk uit jonge renners die ondersteund worden door een aantal oudere en ervaren renners. In de loop van de laatste jaren slaagden twee of drie renners er steeds in om aan het eind van het seizoen een contract te krijgen in een Pro Continental of World Tour Team. Dit is ook de doelstelling voor het komend seizoen. De Teamdirecteur, Markus Zingen, wijst erop dat niet enkel de sprong naar het professional wielrennen wordt beschouwd als een succes: “Ons hoofddoel is een bijdrage te leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van elke renner”.

Voor meer informatie kijk op de website: www.leopard.lu